4 Μαΐ 2017

Παρουσιάστηκε στη Σωτήρα το βιβλίο της ηθοποιού Θέας Χριστοδουλίδου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας το πρώτο συγγραφικό έργο της ηθοποιού Θέας Χριστοδουλίδου "Κούκλα".


Το βιβλίο παρουσίασε ο φιλόλογος Μαρίνος Παυλικκάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γεώργιος Τάκκας και ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου, Ευγένιος Χαμπουλλάς.


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπλούτισε με την παρουσία του το νησιώτικο σχήμα "Αιγαιοπελαγίτικα".


Το βιβλίο "Κούκλα"


Με ένα μοναδικό τρόπο, η Θέα εμπλέκει το χθες με το σήμερα. Θέλει τους πρωταγωνιστές, όλων των ηλικιών, να έχουν έντονη ξεχωριστή ψυχοσύνθεση. Καταγράφοντας τις συμπεριφορές μιας παρέας της νέας γενιάς, που αποτελείτε από αυθεντικούς κυπριακούς χαρακτήρες, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε όλη την Κύπρο, για να γνωρίσει σημαντικούς αρχαιολογικούς, ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους του νησιού.


Η εμπλοκή στην ιστορία χαρακτήρων και συμπεριφορών μιας παλαιότερης γενιάς, δίνει το στίγμα μιας άλλης εποχής, πιο ρομαντικής αλλά και σκληρότερης, πολλές φορές, κοινωνίας, αφήνοντας τον αναγνώστη να συγκρίνει δύο νοοτροπίες, διαφορετικών εποχών, και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


Μέσα από τις παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται, άλλοτε στην κυπριακή διάλεκτο και άλλοτε στη δημοτική γλώσσα, αποκαλύπτονται παθιασμένοι έρωτες, κάποτε ανεκπλήρωτοι, άλλοτε με τραγικό και άλλοτε με συμβατικό τέλος.

Σε όλο το βιβλίο είναι διάχυτη η χιουμοριστική διάθεση, που προκαλεί στον αναγνώστη μια ευχάριστη αίσθηση, ενώ παράλληλα οι ιστορίες μυστηρίου κορυφώνουν την αγωνία του αναγνώστη, κρατώντας τον σε συνεχή επαφή με τα διαδραματιζόμενα, μέχρι την τελική έκβασή τους, τη λύση των μυστηρίων και το καταλάγιασμα της αγωνίας.

Κλείνοντας το βιβλίο, ο αναγνώστης διακατέχεται από μια λυτρωτική ανακούφιση, βέβαιος ότι το βιβλίο του χάρισε μαγευτικές στιγμές, ενεργοποιώντας εποικοδομητικά τον βαθύτερο ψυχισμό του.


SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.