24 Ιουν 2017

Κατεχόμενα: 80% πληρότητα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο από τον τουρισμό


Στο 80% έφτασε τον περασμένο Μάιο η πληρότητα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο από τον τουρισμό σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Χαλκίν Σεσί.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2017 οι αφίξεις από την Τουρκία στα κατεχόμενα αυξήθηκαν κατά 23% και σε απόλυτους αριθμούς φθάνουν τις 293.000 οι Τούρκοι τουρίστες, ενώ οι ξένοι τουρίστες καταγράφουν αύξηση 56% και τις 119.000 από τις 76.000.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χαλκίν Σεσί της Παρασκευής (23/6), ο τουρισμός φέτος καταγράφει ρεκόρ σε σχέση με τα τελευταία 42 χρόνια. Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία σημείωσαν αύξηση κατά 20% όσον αφορά τους επισκέπτες από Τουρκία ενώ κάθε ρεκόρ έσπασε η αύξηση στις διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών που έφθασαν στο 98% και από τις 346.000 ανέβηκαν στις 683.000.

«Ο τουρισμός βγαίνει από το καβούκι του και άρχισε να γοητεύει» ήταν το σχόλιο του «υπουργού τουρισμού», Φικρί Ατάογλου προσθέτοντας πως αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί όταν δουλέψουν όλοι μαζί.

Σε στοιχεία που δόθηκαν χθες φαίνεται πως κατά τον μήνα Μάιο η πληρότητα στην Κερύνεια έφθασε το 61%, στην Αμμόχωστο το 80% και στην περιοχή Τρικώμου 51%. Κατά τον κ. Ατάογλου στην αύξηση του τουρισμού έχουν βοηθήσει τα καταλύματα τύπου πανσιόν σε χωριά, ο οικολογικός τουρισμός και η δημιουργία μονοπατιών για περπάτημα. Η ποιότητα των υπηρεσιών, οι τιμές και η ασφάλεια των ξενοδοχείων, πρόσθεσε, μπορούν να συγκριθούν με εκείνες σε χώρες όπως η Τουρκία, η Αγγλία, το Ισραήλ και η Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.