1 Ιουν 2017

Εκκλησιασμός Αγίου Πνεύματος στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα


Ιερατικό συλλείτουργο θα πραγματοποιηθεί στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 07.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 10. Στη συνέχεια θα δοθεί δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους στο ελληνικό καφενείο, που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία».

Η εορτή αυτή της Κοινότητας της Αγίας Τριάδας, προστίθεται «αποτελεί ένα συναπάντημα των λιγοστών εγκλωβισμένων που αποτελούν το προζύμι της επιστροφής μας, με όλους τους συγχωριανούς και όχι μόνο. Η γραφικότητα και ομορφιά της περιοχής μας σε συνδυασμό με την θάλασσα, τις αμμουδιές και τα βουνά με τα δάση, αποτελεί πόλο έλξης για όλους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πάρα πολλοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται τον μεγάλο, αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας, χώρο της Βασιλικής της Αγίας Τριάδας, της οποίας η ίδρυση της χρονολογείται στον πρώτο μισό του 5ου μ.Χ. αιώνα και θεωρείται από τις πιο αξιόλογες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες Βασιλικού ρυθμού σε όλη την Κύπρο».

Καλούνται «οι απανταχού Αγιατριαδίτες και φίλοι της Κοινότητας όπως δώσουν μαζικά το παρών τους διατρανώνοντας έτσι και έμπρακτα την αδιαπραγμάτευτη επιθυμία μας για επιστροφή στις ρίζες μας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κοινοτάρχη Αγίας Τριάδης Γιαννάκη Χατζηγιάννη στο τηλέφωνο 99403919 και στο τουρκικό τηλέφωνο 00905428833919.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.