2 Ιουν 2017

Να χαμογελάς για ό,τι σου συμβαίνει (της Ζαφείρως Κάστανου)Συχνά πυκνά ασχολούμαστε με μικρά προβληματάκια που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας που στην ουσία δεν είναι σημαντικά και δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να μας διδάξουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα γίνονται για ένα σκοπό, κάθε εμπόδιο, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι, πάντα προκύπτει για να μας μάθει κάτι και όπως συνηθίζω να λέω: «κάθε πρόβλημα έρχεται με τη λύση του». 

Όποια και να είναι τα εμπόδια μετάτρεψέ τα σε πάθος, δημιουργικότητα. Ο Θεός είναι μεγάλος και δε σε αφήνει ποτέ μόνο. Πρόβλημα δεν είναι η αποτυχία σε ένα διαγώνισμα, οι δουλειές του σπιτιού ή τι ρούχα θα φορέσεις σήμερα…

Υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή τα οποία πρέπει να μας απασχολούν και να μας κάνουν να βγαίνουμε πιο δυνατοί μέσα από αυτά. Υπάρχουν, για παράδειγμα, άνθρωποι που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και όμως στέκουν με ψηλά το κεφάλι. Ψηλά, ναι, κάνοντάς μας να σκεφτόμαστε ξανά και ξανά αν αξίζει ή όχι να χαλιόμαστε για κάθετι μικρό και ανούσιο.

Ο κάθε άνθρωπος περνάει τον δικό του γολγοθά. Εντούτοις, ας το δούμε αυτό από την άλλη όψη του νομίσματος. Περνώντας τον γολγοθά ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες και τα όριά μας.

Γι’ αυτό κοίτα να χαμογελάς. Να χαμογελάς για ό,τι σου συμβαίνει. Για ό,τι σου τύχει. Για ό,τι έχεις. Λίγα ή πολλά. Να είσαι ευγνώμων για αυτά. Να αντλείς δύναμη από δραστηριότητες που σε γεμίζουν και σε ευχαριστούν. Να καταναλώνεις την ενέργειά σου για αυτά που αξίζουν. «Αυτά» είναι διαφορετικά για τον καθένα. Ο καθένας τα ιεραρχεί και τα βάζει σε προτεραιότητα ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Όμως, να θυμάσαι: «κάθε πρόβλημα έρχεται με τη λύση του».

Ζαφείρω Κάστανου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.