10 Ιουν 2017

Τα προβλήματα τουρισμού της ελεύθερης Αμμοχώστου συζήτησαν αρμόδιοι φορείς


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας "Θάλασσα" οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, με το νέο Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι "στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της περιοχής. Επίσης, υποβλήθηκαν διάφορα σημεία αναφοράς για τις παραλίες, την καθαριότητα, για την ηχορύπανση, τον κραχτισμό και όλα όσα εμπλέκονται στον τουρισμό".

Σημειώνεται ότι "το πρόβλημα της ηχορύπανσης συζητήθηκε εκτενώς, αφού είναι ένα από τα πολλά σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και γενικά όλη η Κύπρος γιατί όπως, αναφέρθηκε, η υφιστάμενη νομοθεσία έχει πάρα πολλά κενά και δεν μπορεί να εφαρμοστεί".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "όλοι οι παριστάμενοι ανέφεραν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να πάει στη Βουλή το νομικό νομοσχέδιο που να καταργεί την υφιστάμενη Νομοθεσία και να επαναφέρει την παλιά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια υγιής κατάσταση για εφαρμογή κάποιων προνοιών του νόμου έτσι ώστε να παταχθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης. Σημειώθηκε επίσης ότι όπως είναι τώρα ο Νόμος υπάρχουν πάρα πολλά κενά και ο καθένας δικαιούται να παίζει μουσική όποτε θέλει, όσο θέλει και στην ένταση που θέλει".

Οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου "έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις και τοποθετήσεις γύρω από τα διάφορα προβλήματα και εξήγησαν τι προγραμματίζουν και πώς θα προχωρήσει η υλοποίηση κάποιων έργων. Αποφασίστηκε επίσης η ύπαρξη μίας στενής συνεργασίας μεταξύ τους για το καλό νοούμενο συμφέρον των Δήμων και των ξενοδόχων, οι οποίοι ουσιαστικά είναι αυτοί που στηρίζουν και κρατούν την οικονομία της Κύπρου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.