25 Ιουλ 2017

Επιδότηση 4 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους λόγω της ανομβρίας


Ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ έχει καταβληθεί ως κεφαλική επιδότηση προς τους κτηνοτρόφους λόγω της ανομβρίας του 2016, είπε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της βοήθειας του κράτους προς τους κτηνοτρόφους μας. Έχουν καταβληθεί γύρω στα τέσσερα εκ. ευρώ ως βοήθεια λόγω των ζημιών από την περσινή ανομβρία ως κεφαλική επιδότηση».

Πρόσθεσε ότι αυτή είναι επιπρόσθετη επιδότηση «από εκείνη που είχαμε δώσει. Είχαμε καταβάλει 18 εκ. ευρώ στους γεωργούς και άλλα 4 επιπλέον στους κτηνοτρόφους για την ανομβρία του 2016».

Ανέφερε, ακόμη, ότι «προχωρούμε με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με τα επενδυτικά μας μέτρα. Τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα δοθούν οι εγκρίσεις για το πρόγραμμα για 250 νέες επενδύσεις, που αφορούν προϋπολογισμό πέραν των 100 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκ. θα τα καταβάλει το κράτος μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα δώσουμε ώθηση στην αγροτική μας οικονομία.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας, για τη στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε για το χαλλούμι. Δηλαδή θα ενισχυθεί η παραγωγή του αιγινού και του πρόβειου γάλατος και ταυτόχρονα 275 νέοι γεωργοί που θα εισέλθουν στο επάγγελμα μέσα στην επόμενη διετία, θα τύχουν οικονομικής στήριξης του κράτους. Και όλο αυτό το ενδιαφέρον, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγροτικής οικονομίας, η οποία μπήκε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τα αποτελέσματά της θα φανούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.