24 Ιουλ 2017

Παραλίμνι: 5 χρόνια φυλάκιση για τον επίδοξο βιαστή - υπάλληλο τσίρκου


Ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου σε 22χρονο από την Αίγυπτο για υπόθεση απόπειρας βιασμού εναντίον 23χρονης από κοινότητα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, που σημειώθηκε στις 25 Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 25/3/17 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από την παραπονούμενη, ότι το πρωί της ίδιας μέρας ο κατηγορούμενος που εργαζόταν σε τσίρκο που περιόδευε ολόκληρη την Κύπρο, αποπειράθηκε να έρθει σε συνουσία μαζί της χωρίς τη συγκατάθεση της ασκώντας βία, και τελικά προκαλώντας της πραγματική σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία η 23χρονη, όταν άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου της και έσκυψε να πάρει από το πίσω κάθισμα ένα αντικείμενο, ο κατηγορούμενος την πλησίασε την έσπρωξε βίαια μέσα στο αυτοκίνητο και όταν αυτή άρχισε να φωνάζει βοήθεια, αυτός της έκλεισε το στόμα με το χέρι του. Η 23χρονη συνέχισε να αντιστέκεται δαγκώνοντας τα χέρια του, ενώ ο παραπονούμενος την κτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο και τη δάγκωνε στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ενώ ο 22χρονος προσπαθούσε να βιάσει την κοπέλα αυτή βρήκε ένα γυάλινο μπουκάλι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και κτύπησε τον κατηγορούμενο στο κεφάλι και στο πρόσωπο με αποτέλεσμα αυτός να εγκαταλείψει τη σκηνή.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου, το λευκό ποινικό του μητρώο, την παραδοχή του στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, καθώς και την απολογία του στο Δικαστήριο, στο θύμα και την οικογένεια της.

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο χαρακτηρίζει «υπέρμετρα βάναυση και ζωώδη» τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου η οποία προκάλεσε στην κοπέλα «σοβαρά και εμφανή τραύματα που παρέμειναν πάνω της αρκετό καιρό αναγκάζοντας την να παραμείνει περιορισμένη, προκαλώντας της έντονη μελαγχολία, θυμό, αγωνία, αβεβαιότητα και συναισθηματική δυσφορία ως προς την εξωτερική της εμφάνιση. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν την υπόθεση στις σοβαρές μορφές απόπειρας βιασμού και ανάλογη είναι η αυστηρότητα με την οποία θα την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για την πρώτη κατηγορία δηλαδή της απόπειρας βιασμού, ενώ δεν επέβαλε ποινή για τη δεύτερη κατηγορία της επίθεσης που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως η ποινή αρχίσει από τις 4/4/2017 οπόταν και ξεκίνησε η κράτηση του 22χρονου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.