1 Ιουλ 2017

Παραλίμνι: Κινδύνευσαν σπίτια από πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Πολύ κοντά σε σπίτια έφτασε πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Παραλίμνι και περιορίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν κάηκαν περίπου τέσσερα εκτάρια άγριας βλάστησης. Αιτία της πυρκαγιάς για ακόμη μία φορά και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο ανθρώπινος παράγοντας.


Όπως ανέφερε στο SotiraNews o Υπεύθυνος του Πυροσβεστικού Σταθμού Αμμοχώστου Χρήστος Παπανικόλας, το μήνυμα για την Πυρκαγιά λήφθηκε στον πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου στις 12:42 και πρόκειται για πυρκαγιά που ξεκίνησε όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις από σωρούς άχρηστων νάιλον θερμοκηπίου και ακολούθως επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα, σπαρτά, άγρια βλάστηση και ακακίες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και τον Σταθμό Υπαίθρου Ξυλοφάγου καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών. Επίσης για την κατάσβεση εργάστηκαν δύο ιδιωτικοί εκσκαφείς καθώς και τέσσερις γεωργικοί ελκυστήρες. Κινδύνευσαν τρεις ιδιωτικές κατοικίες, όμως ο κίνδυνος απετράπη χάρις στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ συχνό το φαινόμενο καψαλίσματος χόρτων και άχρηστων υλικών θερμοκηπίων. Για τον λόγο αυτό η Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό και κυρίως κατά την περίοδο που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.


Σύμφωνα με τον κ. Παπανικόλα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι συχνό το φαινόμενο καψαλίσματος ή της προσπάθειας καταστροφής άχρηστων νάιλον θερμοκηπίων και με την ευκαιρία θέλω να κάνω έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδίως τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες γιατί η περιοχή είναι διάσπαρτη από εξοχικές κατοικίες οι οποίες ρίχνονται σε κίνδυνο τόσο οι κατοικίες όσο και οι περιουσίες των κατοίκων.


Περισσότερη ενημέρωση για την πυρκαγιά στις Τομές στα Γεγονότα απόψε στις 20:15 στην τηλεόραση του Sigma.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.