10 Ιουλ 2017

Σεμινάριο για δημιουργίες με καρπούζι στη Δερύνεια


Μέσα στα πλαίσια του 11ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Καρπουζιού το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου σε συνεργασία με τον ΚΟΤ διοργανώνει το 1ο Σεμινάριο παρουσίασης συνταγών με βάση του ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

Παράλληλα με το σεμινάριο θα έχουμε εργαστήρι διακόσμησης καρπουζιών.

Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο διακεκριμένος σεφ και εκπαιδευτικός Γιώργος Κυπριανού ενώ το εργαστήρι Watermelons Carving θα συντονίσουν οι σεφ Πέτρος Αναστασίου και Αντρέας Κάπασιης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες σεφ και εστιάτορες.

Το σεμινάριο είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. στην Αίθουσα Δεξιώσεων ZAPPEION PALACE στην Δερύνεια.


Το 11ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού

Συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρου οργανώνει και φέτος το 11ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Κοινοτικό Στάδιο Φρενάρου, στις 14 Ιουλίου 2017, στις 8:15μμ.

Το Φεστιβάλ έχει πρωταρχικό στόχο την προαγωγή της καρπουζοκαλλιέργειας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο επισκέπτης θα δοκιμάσει γλυκό καρπούζι, παγωτό καρπούζι καθώς και κοκτέιλ από καρπούζι. Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των οργανωμένων συνόλων της κοινότητας μας, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η παρασκευή του παραδοσιακού κοκκινοχωριάτικου χαλλουμιού και η κατασκευή παραδοσιακών καρεκλών. Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχουν τμήματα με ζωγραφιές προσώπου (Face Paintings) με θέμα το καρπούζι και παιδικές κατασκευές. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ καθότι τα συμμετέχοντα οργανωμένα σύνολα έχουν την δυνατότητα πώλησης φαγητών, ποτών, παραδοσιακών προϊόντων, κατασκευών και άλλων προϊόντων. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τραγούδια και μουσική από τους Νικόλα Ντίμα, Μικαέλλα Χατζηεφραίμ, Μιχάλη Λεβέντη και Γιώτα Χρίστου.

Με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και με τη συμβολή των γνωστών Κύπριων σεφ, θα διοργανωθεί ένα εξειδικευμένο σεμινάριο, για επαγγελματίες σεφ και εστιάτορες, με θέμα «Δημιουργίες στην κουζίνα με καρπούζι», στις 10 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα δεξιώσεων Ζάππειον, στη Δερύνεια, από τις 10πμ-14μμ., με προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο μενού από ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια με βάση το καρπούζι, καθώς κι ένα εργαστήριο με διακοσμητική χάραξη καρπουζιού.

Το 11ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, κου Κωνσταντίνου Πετρίδη και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, κος Κώστας Καδής.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.