14 Ιουλ 2017

Ανακυκλώσιμα σταχτοδοχεία στις παραλίες του Παραλιμνίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και κατ’επέκταση της αειφορίας του τουριστικού προϊόντος o Δήμος Παραλιμνίου προχώρησε στην τοποθέτηση αρχικά Πέντε Οικολογικών Σταχτοδόχων στην περιοχή Κάππαρη και Fig Tree Bay, σημείο το οποίο θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας για ένα πιο eco - friendly resort.

Ο Δήμος, σύμφωνα με ανακοίνωση, αποφάσισε ομόφωνα να εγκαταστήσει τις οικολογικές σταχτοδόχες ως την πιο οικονομικά αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική λύση. Τα κύρια οφέλη αυτής της ολιστικής λύσης είναι ότι βοηθά στην επίλυση του προβλήματος ρύπανσης των γοπών σε θάλασσες και ακτές, στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των αναγκών όλων των χρηστών της παραλίας (καπνιστών και μη), στην ασφάλεια των μικρών παιδιών καθώς και στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.


Ο επισκέπτης καπνιστής μπορεί να πάρει και να μεταφέρει μαζί του ένα χωνί στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει ως σταχτοδοχείο. Κατά την αποχώρηση του ο επισκέπτης επιστρέφει στο σημείο της σταχτοδόχου και αδειάζει το χωνί με τα αποτσίγαρα στον ειδικό κάδο και το επανατοποθετεί στο σταντ. Τα αποτσίγαρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώνονται, ζυγίζονται και στο τέλος της τουριστικής περιόδου καταγράφονται για να παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την εταιρεία αναβάθμισης παραλιών F.A.R. Fusion Aset Recovery Ltd και το UpCycle.Club το οποίο στηρίζει το όραμα της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης για την πρωτοβουλία της για την δράση αποφόρτισης των παραλιών από τα αποτσίγαρα.

Παράκληση προς τους συμπολίτες μας όπως πρώτοι εσείς αγκαλιάσετε τη δράση αυτή για την προστασία των παραλιών μας, μέσω της σωστής αξιοποίησης των οικολογικών σταχτοδοχείων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δράση θα επιχορηγηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Επιπλέον, η τοποθέτηση των εν λόγω σταχτοδοχείων θα επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του Δήμου, λόγω της συνεργασίας μας με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής καμπάνιας που θα υλοποιήσουν.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.