17 Ιουλ 2017

Χορευτές από τη Δερύνεια εντυπωσίασαν στην Αλόννησο


Το Χορευτικό Συγκρότημα «Δρυμιό» Δήμου Δερύνειας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου από τις 8 μέχρι 10 Ιουλίου, παρουσιάζοντας Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας. Στην αποστολή συμμετείχαν 12 χορευτές μαζί με τη χοροδιδάσκαλό, Ιωάννα Μάρκου και τον Δήμαρχο Δερύνειας, Άντρο Καραγιάννη.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μαρίας Καραγιάννη, προέδρου του χορευτικού συγκροτήματος, έχει πλέον εξελιχθεί σε πολιτιστικό θεσμό και συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου και το Δήμο Αλοννήσου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα ολόκληρο νησί προετοιμαζόταν, με ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών, εδώ και μήνες για ένα αξέχαστο μουσικοχορευτικό τριήμερο. Αφήνοντας τους αριθμούς να μιλήσουν, το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου δέχθηκε πενήντα αιτήσεις συμμετοχής παραδοσιακών συγκροτημάτων από όλα τα μέρη της Ελλάδας και την Κύπρο, εκ των οποίων επιλέχθηκαν τα είκοσι πέντε.

Στο καταπράσινο νησί της Αλόννησου, με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο προστασίας της μεσογειακής φώκιας Monachus-monachus, οι 750 χορευτές έχοντας όλοι κοινό στοιχείο την αγάπη τους για το χορό και την παράδοση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του νησιού, τα τοπικά εδέσματα και την απλόχερη φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος «Δρυμιό» χόρεψαν με την ψυχή τους και εντυπωσίασαν τους θεατές με τις χορευτικές τους ικανότητες, καθώς ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε συμμετοχή από κυπριακά συγκροτήματα στο Φεστιβάλ.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.