26 Ιουλ 2017

Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο δράσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων


Πέντε νομοσχέδια με τα οποία τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται ριζικά το πλαίσιο που διέπει την αναγνώριση και τη δράση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, το προηγούμενο πλαίσιο είχε τεθεί επί Αγγλοκρατίας και ήταν αναχρονιστικό.

Με την έγκριση αυτών των νομοσχεδίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει νέα προοπτική για την Κύπρο, ώστε να καταστεί κέντρο εγγραφής και λειτουργίας διεθνών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Νομοσχέδιο για φορολογία

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017».

Σκοπός του εν λόγω νομοσχεδίου είναι να επεκταθεί η παραχώρηση της αυξημένης έκπτωσης 20% ετησίως για όλα τα μηχανήματα και εγκαταστάσεις, καθώς και της αυξημένης έκπτωσης 7% ετησίως για τα βιομηχανικά και ξενοδοχειακά κτίρια που αποκτούνται κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους 2017.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Συμβουλίων Εγγραφής Επαγγελματιών του τομέα της Υγείας (Ιεραρχική Προσφυγή) Νόμος του 2017», σκοπός του οποίου είναι η οριζόντια ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τα Συμβούλια Εγγραφής Επαγγελματιών του τομέα της Υγείας, ως ακολούθως:

• Ο καθορισμός του χρονικού περιθωρίου εξέτασης και λήψης απόφασης από τα Συμβούλια Εγγραφής, των αιτήσεων για εγγραφή στα μητρώα τους.

• Η δημιουργία δευτεροβάθμιου Σώματος στο οποίο θα μπορεί να προσφύγει ο αιτητής σε περίπτωση που δεν ικανοποιείται από την απόφαση του Συμβουλίου Εγγραφής Επαγγελματιών.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.