14 Ιουλ 2017

Και επίσημα στις παραλίες σκύλων το «Γλυκύ Νερό» στον Κάππαρη


Είναι γνωστό ότι σε καθορισμένες και μόνο παραλίες θα μπορούν να λούζουν τα ζώα συντροφιάς οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΟΤ, οι οποίες καθορίστηκαν με βάση τις πρόνοιες του Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμου, ως περιοχές για λούσιμο σκύλων.

Από τώρα, στη λίστα των παραλίων αυτών έχει προστεθεί ακόμη μία. Σύμφωνα με την Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών, στη Συνεδρία της, στις 16 Ιουνίου, καθόρισε την παραλία Γλυκύ Νερό στην περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι, ως περιοχή για λούσιμο σκύλων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, Λοΐζο Λοΐζου, η παραλία Γλυκύ Νερό είναι σήμερα η μοναδική παραλία για τους σκύλους στην Επαρχία Αμμοχώστου, καθώς η πρώτη δεν είναι πλέον προσβάσιμη, λόγω των έργων της νέας Μαρίνας της Αγίας Νάπας.

Ποιες είναι οι παραλίες σκύλων

Υπενθυμίζουμε ότι οι άλλες παραλίες οι οποίες τοποθετούνται και φέτος μέσα στη λίστα των νόμιμων παραλιών για σκύλους είναι οι εξής:

1. Η παραλία στην τοποθεσία Στερατζιά, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, της Επαρχίας Λευκωσίας.

2. Η παραλία στην τοποθεσία Κασιάνες (Spyros Beach) νότια του αεροδρομίου Λάρνακας, εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας, της Επαρχίας Λάρνακας.

3. Η παραλία βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Αχέλειας, της Επαρχίας Πάφου.

4. Η παραλία στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου, της Επαρχίας Πάφου.

5. Η παραλία στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α., εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Μοναγρουλλίου, της Επαρχίας Λεμεσού.

6. Η παραλία στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου, εντός των ορίων του Κοινοτικού Συμβούλιου Πισσουρίου, της Επαρχίας Λεμεσού.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.