13 Ιουλ 2017

Ο ΥΠΕΣ εξήγγειλε τη δημιουργία του Πολιτιστικού/Πολυδύναμου Κέντρου Σωτήρας


Σε εξαγγελία δεκατεσσάρων έργων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της υπαίθρου και τη δημιουργία υποδομών, ύψους €9,4 εκ. στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με αξιοποίηση κονδυλίων από την Ε.Ε. εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ανάμεσα σε αυτά τα έργα εντάσσεται και το Πολυδύναμο-Πολιτιστικό Κέντρο / Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας για το οποίο εγκρίθηκε ένα ποσό της τάξης του €1,8 εκ. σύμφωνα και με την εξαγγελία την οποία έκανε ο ίδιος ο Υπουργός στη Σωτήρα στις 4 Ιουλίου 2017 κατά τον χαιρετισμό του στο 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας.

Σε δηλώσεις το ο Δήμαρχος Σωτήρας, κ. Γεώργιος Τάκκας χαιρέτισε την εξαγγελία ενός σημαντικού έργου για τη Σωτήρα για το οποίο, όπως ανέφερε, αναμένεται έγκριση και χρηματοδότηση από το 2004 όταν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίησή του. Ο κ. Τάκκας τόνισε και τη σημασία που έχει το έργο όχι μόνο για τη Σωτήρα αλλά και για την ευρύτερη επαρχία Αμμοχώστου, αφού όπως είπε ήταν μία από τις 14 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από τις 42 συνολικά που υποβλήθηκαν και σύμφωνα και με τον ίδιο τον Υπουργό πρόκειται για έργα το οποία θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η εκταμίευση για το έργο ξεκινά άμεσα.

Το ιστορικό του Πολυδύναμου-Πολιτιστικού Κέντρου / Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σωτήρας η απόφαση για δημιουργία του Πολυδύναμου-Πολιτιστικού Κέντρου / Κέντρου Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας πάρθηκε στις 10 Μαΐου του 2004 από το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο Σωτήρας ενώ στις 19 Μαΐου του 2009 το Κοινοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αγορά της γης.

Ακολούθως ετοιμάστηκαν σχέδια και μέσω του Έπαρχου Αμμοχώστου υποβλήθηκε αίτηση για ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το έργο αναμενόταν να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 αλλά παγοποιήθηκε.

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο του 2015 αποφασίστηκε η αλλαγή των σχεδίων, με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα του έργου από τη δημοτική αρχή αλλά και να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και με χαμηλό κόστος συντήρησης κτίριο, που να μπορεί παράλληλα να απασχολεί τόσο νέους όσο και άτομα τρίτης ηλικίας. Ως εκ τούτου, ο Δήμος προχώρησε στην τροποποίηση των σχεδίων και υποβλήθηκαν εκ νέου με στόχο την έγκριση και χρηματοδότησή τους, κάτι που επιτυγχάνεται σήμερα, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σωτήρας, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών.

Το Πολυδύναμο-Πολιτιστικό Κέντρο / Κέντρο Κοινωνικών Παροχών Σωτήρας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων, αίθουσες χορού και ζωγραφικής, αναγνωστήριο, καφετέρια και εστιατόριο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί την Στέγη Απασχόλησης ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.