26 Ιουλ 2017

Έκκληση στο κοινό για συνεργασία απευθύνει το Τμήμα Δασών


Έκκληση στο κοινό απευθύνει το Τμήμα Δασών για συνεργασία και αποφυγή ενεργειών και δραστηριοτήτων που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, ένεκα των νέων συνθηκών καύσωνα.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι επειδή ήδη αριθμός πυρκαγιών προκλήθηκε από ρίψη αποτσίγαρων και ανάφλεξη ή σπινθήρες μηχανημάτων, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητες του, καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος.

Παράλληλα τονίζει ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, επίσης, και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

Τέλος, το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει αμέσως τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.