9 Ιουλ 2017

Αστυνομικοί - ποδηλάτες σε Αγία Νάπα - Πρωταρά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Αστυνομία έθεσε σε εφαρμογή από χθες Πέμπτη 06/07/17, το θεσμό της «Ποδηλατικής Αστυνόμευσης» για την αστυνόμευση των παραλιακών πόλεων, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο θεσμός άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και ειδικότερα στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά, ενώ αναμένεται να επεκταθεί για να καλύψει και τις υπόλοιπες παραλιακές πόλεις. 


Συγκεκριμένα, αστυνομικοί με ποδήλατα θα εκτελούν καθήκοντα που καλύπτουν όλο το φάσμα της αστυνόμευσης. Μεταξύ άλλων, θα διενεργούν περιπολίες με εντονότερη παρουσία στους δρόμους, στις πλατείες και στο παραλιακό μέτωπο, τόσο για σκοπούς πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος, όσο και για την τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας, αλλά και για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η χρήση ποδηλάτου ως μέσο ευέλικτης διακίνησης χρησιμοποιείται πλέον ευρέως από τις σύγχρονες Αστυνομίες. Η εφαρμογή του θεσμού αυτού και στην Κύπρο προσφέρει τη δυνατότητα της εύκολης προσβασιμότητας στις παραλιακές πόλεις, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ιδίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.