10 Ιουλ 2017

Τουρισμός: Έκπληξη για την ελεύθερη Αμμόχωστο οι Πολωνοί


Μπορεί σχεδόν όλες οι τουριστικές αγορές να παρουσιάζουν φέτος αύξηση στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ωστόσο η αγορά που εκπλήσσει με τη συνεχόμενη ροή επισκεπτών είναι η πολωνική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΗΣ" πρόκειται για μια νέα, αναπτυσσόμενη αγορά για την Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, η οποία από το καλοκαίρι του 2016 έδειξε σημάδια ανάκαμψης. «Από πέρσι άρχισαν οργανωμένα οι Πολωνοί να επισκέπτονται την επαρχία μας, τους άρεσε το προϊόν, γι’ αυτό και φέτος ήλθαν πιο οργανωμένα και σε μεγαλύτερους αριθμούς. Σ’ αυτό, βέβαια, συνέτεινε και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς και από την πρωτεύουσα Βαρσοβία, την Κρακοβία και από άλλες επαρχίες της Πολωνίας.

Οι απευθείας πτήσεις είναι πολύ μεγάλο ατού για μια τουριστική χώρα, προκειμένου να προσελκύσει κόσμο», δήλωσε στον «Π» ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης. Εκτός από την πολωνική αγορά, η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις και για τα επόμενα χρόνια, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου παρουσιάζουν φέτος σημαντική αύξηση ως προς την ροή επισκεπτών και στις διανυχτερεύσεις η αγγλική, η ρωσική, η γερμανική και η ισραηλινή αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Αβρααμίδη, όλες οι πιο πάνω αγορές παρουσιάζουν φέτος σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή εποχή, η οποία, επίσης, θεωρήθηκε πολύ ικανοποιητική. Μικρή αύξηση, αλλά όχι στον βαθμό των τεσσάρων προαναφερθέντων αγορών, παρουσιάζει και η σκανδιναβική τουριστική αγορά, ενώ η ουκρανική αγορά κυμαίνεται περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Η μικρή κάμψη

Ο Λάκης Αβρααμίδης αναφέρθηκε και στη μικρή κάμψη που παρατηρήθηκε στις κρατήσεις των ξενοδοχειακών μονάδων περί τα τέλη Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου, μια κάμψη όμως η οποία, όπως είπε, ξεπεράστηκε με την προσφορά εκ μέρους των ξενοδοχείων ειδικών τιμών (special offers). «Τη δεδομένη στιγμή οι πλείστες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζουν πληρότητες που φθάνουν το 100%. Αυτές οι πληρότητες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουμε, αλλά και το ενδιαφέρον που υπάρχει από ξένους τουριστικούς πράκτορες, οι πολύ ικανοποιητικές πληρότητες αναμένεται ότι θα συνεχιστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ακόμα και κατά τον Οκτώβριο. Από τη στιγμή που όλες σχεδόν οι παραδοσιακές μας τουριστικές αγορές παρουσιάζουν φέτος αύξηση είναι φυσιολογικό να έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση και διανυχτερεύσεις στα ξενοδοχεία μας», κατέληξε ο κ. Αβρααμίδης.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.