27 Ιουλ 2017

Στο λιμάνι της Αμμοχώστου το πλοίο των ακροδεξιών «Defend Europe»


Θα αποπλεύσει σήμερα το πρωί από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου το πλοίο C-Star της ακροδεξιάς ομάδας «Defend Europe», το οποίο έφτασε στο λιμάνι με σκοπό να παρεμποδίσει, όπως αρχικά μεταδόθηκε, τη διάσωση μεταναστών.

Οι αρχές του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου και του βοηθού καπετάνιου, στους οποίους προσήψαν την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν» ανέφερε ότι το λιμενικό, αφού έκανε έλεγχο επί του πλοίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια παρανομία και ότι το πλοίο παρέχει υποστήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μεσογείου. Η εφημερίδα προσθέτει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι ο καπετάνιος και ο βοηθός του.


Νωρίτερα, οι "αρχές" στα κατεχόμενα ακινητοποίησαν το C-Star, το πλοίο που έχουν ναυλώσει ακροδεξιοί στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς τους να καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και μια οργάνωση που υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

Το πλοίο έχει ναυλώσει το ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια του στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που ονόμασαν «Defend Europe» (Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη).

Χάρη στη συγκέντρωση χρημάτων μέσω του Διαδικτύου, οι ακροδεξιοί συγκέντρωσαν πάνω από 76.000 ευρώ που τους επέτρεψαν να μισθώσουν το C-Star και να προσλάβουν το πλήρωμά του.

Σύμφωνα με αυτή την οργάνωση της άκρας δεξιάς το πλοίο, το οποίο απέπλευσε από το Τζιμπουτί στις αρχές Ιουνίου, είχε εμποδιστεί ήδη για μια εβδομάδα στη Διώρυγα του Σουέζ καθώς μη κυβερνητικές οργανώσεις είχαν καταγγείλει τον ιδιοκτήτη του ότι «διακινούσε μετανάστες, κάτι που είναι απόλυτα ψευδές».

Στην Κύπρο, σύμφωνα με ένα στέλεχος της οργάνωσης, μη κυβερνητικές οργανώσεις αποφάσισαν να ασκήσουν νέες «πιέσεις» στην αποστoλή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.