12 Αυγ 2017

Άνοιξε τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στην Αγία Νάπα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Τελέστηκαν χθες Παρασκευή βράδυ από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και ΄Εκθεση Παραδοσιακών προϊόντων, το οποίο διοργανώνουν το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου και ο Δήμο Αγίας Νάπας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Κουγιάλης εξήρε τη τεράστια σημασία που έχει για τη χώρα μας η διατήρηση και η προβολή των παραδοσιακών γεύσεων και προϊόντων της και συγχάρηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που μέσω των συχνών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος προβάλει με κάθε ευκαιρία στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.


Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο ήλιος και η θάλασσα δεν αρκούν για την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος, γι’ αυτό πρόσθεσε είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη να προβάλλεται ο πολιτισμός μας, όπως π.χ τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται από την τουριστική βιομηχανία.

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια.


Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων συνεχίζεται και ολοκληρώνεται απόψε Σάββατο 12 Αυγούστου στις 8:00μμ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό πρόγραμμα να αναλαμβάνει η Νεανική Χορωδία Σωτήρας "Μικροί Ρεμπέτες" με ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ρεμπέτικο πρόγραμμα.


Οι παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα καθώς και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας "Θάλασσα".

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
8:00μμ Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας & "Κίμων" Ξυλοτύμπου
8:30μμ Λαϊκοί Ποιητές - Τσιαττιστά
9:30μμ Μουσικό Σύνολο "Οι Μικροί Ρεμπέτες" και η Χορευτική Ομάδα "Ρυθμός"SotiraNews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.