6 Αυγ 2017

Γιορτάζει σήμερα η Σωτήρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα η επαρχία Αμμοχώστου εορτάζει την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η σκέψη όλων, δεν παύει ούτε στιγμή να βρίσκεται και στα κατεχόμενα εδάφη μας όπου κατά αυτή τη μέρα εόρταζε και ο ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον κατεχόμενο σήμερα Δήμο Λευκονοίκου. Ευχἠ όλων σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες μας.


Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων στη ελεύθερη Αμμόχωστο ο ομώνυμος ιερός ναός Μεταμορφώσεως στη Σωτήρα Αμμοχώστου.


Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. Έλαβαν επίσης μέρος ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, το ιερατείο της Σωτήρας και λοιποί κληρικοί και Διάκονοι της Μητροπόλεως.


Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Ττάκας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Πριν την απόλυση τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ πάντων των αοιδίμων κτητόρων και όλων των διακονησάντων στον ιερό ναό. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από το ναό.


Σήμερα, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου.


SotiraNews / Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας
Εικόνες: Χάρης Χ"Ιορδάνης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.