12 Αυγ 2017

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας απομιμήσεων στην Αγία Νάπα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Το Τμήμα Τελωνείων και η Αστυνομία κατάσχεσαν στην Αγία Νάπα 11.386 απομιμήσεις γνωστών επωνύμων προϊόντων. Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων, η αξία των κατασχεθέντων ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.


Επίσης, κατασχέθηκαν 39 ζεύγη χειροπέδες, 26 σπρέι εκτόξευσης επιβλαβών αερίων, 5 διόπτρες νυχτερινής οράσεως, 8 ηλεκτρικά ρόπαλα και 22 αεροβόλα πιστόλια, 192 σταγόνες, 38 κάψουλες, 14 μπουκάλια υγρό, 2 χάπια cialis και 40 τζέλια Kamagra και συνελήφθησαν δύο Ε/κ και ένας αλλοδαπός.


Στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το Τμήμα, σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, το Τμήμα Φορολογίας και το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πραγματοποίησαν την Παρασκευή έρευνα σε δύο καταστήματα στην Αγία Νάπα, για εντοπισμό ειδών που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και άλλων παράνομων ειδών, καθώς και για ενδεχόμενη διάπραξη άλλων αδικημάτων.


Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 11,386 τεμάχια που αποτελούνται από είδη ένδυσης, αθλητικές/σχολικές τσάντες, καπέλα, πορτοφόλια, ρολόγια χειρός, αρώματα, παιχνίδια, γυαλιά ηλίου διαφόρων εμπορικών σημάτων όπως Νike, Puma, Vans, Adidas, Gucci, Ferrari, Diesel, Levis, Calvin Klein, Ray-Βan, Tiffany & Co., Louis Vuitton, Polo Ralph Lauren και άλλα, τα οποία παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (απομιμήσεις αυθεντικών προϊόντων). Επίσης κατακρατήθηκαν 198 τεμάχια είδη ένδυσης για περαιτέρω διερεύνηση. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ειδών έχει υπολογιστεί ότι ανέρχεται γύρω στις €60,000.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα έχουν εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη τους στο Τμήμα Τελωνείων και θα καταστραφούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο ένα κατάστημα ανευρέθηκαν 5,950 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, ο οποίος δεν φέρει τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος και κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στο καπνό ανέρχονται σε €1,242. Επίσης ανευρέθηκαν 88 τεμάχια εξοπλισμού Bluetooth τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση συμμόρφωσης CE.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.