15 Αυγ 2017

Αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας για τον Δεκαπενταύγουστο


Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πού εορτάζει στις 15 Αυγούστου ο χριστιανικός κόσμος, είναι η μεγαλύτερη από τις εορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητρός του Κυρίου, τις θεομητορικές εορτές. Ίσως είναι και η παλαιοτέρα από όλες. Τις πρώτες μαρτυρίες έχουμε γι’ αυτήν κατά τον Ε΄ αιώνα, γύρω στην εποχή που συνεκλήθη η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος της Εφέσου (451), που καθόρισε το θεομητορικό δόγμα και έγινε αιτία να αναπτυχθεί η τιμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Χιλιάδες είναι εκείνοι που θα σπεύσουν και φέτος να προσκυνήσουν στη χάρη της Παναγίας σε εκκλησίες και μοναστήρια, των οποίων οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι πανηγυρικά.

Λόγω τούτου, η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα προστασίας με προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού, τόσο κατά τη διακίνηση του, όσο και κατά την απουσία του από τον τόπο διαμονής του, με σκοπό την αποτροπή αδικημάτων σε βάρος των πολιτών και της περιουσίας τους από διαρρήξεις, κλοπές και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα, θα υπάρχει έντονη παρουσία της Αστυνομίας για την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Πηγή: SigmaLive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.