5 Σεπ 2017

Για τις 9 Οκτωβρίου ορίστηκε η υπόθεση για τη ΣΠΕ Αγίας Νάπας


Για τις 9 Οκτωβρίου ορίστηκε, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η υπόθεση που αφορά τη ΣΠΕ Αγίας Νάπας, δηλαδή υποθέσεις υπεξαίρεσης, κλοπής από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιρειών, αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή συνολικού ποσού 330 χιλιάδων ευρώ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα, οι Αντώνης Καλλένος 56 χρόνων από την Αγία Νάπα, Αδάμος Μανώλη Γεωργίου 65 χρόνων από το Λιοπέτρι και Νέστορας Νέστορος 35 χρόνων από τη Σωτήρα. Σημειώνεται ότι ο 56χρονος αντιμετωπίζει επίσης αδικήματα που σχετίζονται με τον Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμο.

Σήμερα οι Αντώνης Καλλένος και Αδάμος Μανώλη Γεωργίου απάντησαν αρνητικά στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, αρνήθηκαν πέντε κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση, απόσπαση περιουσίας δια ψευδών παραστάσεων, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ψευδείς λογαριασμοί με σκοπό την καταδολίευση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Αντώνης Καλλένος αρνήθηκε τρεις επιπλέον κατηγορίες που αφορούν ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απέρριψε σήμερα αίτημα που υπέβαλε σε προηγούμενη δικάσιμο ο Νέστορας Νέστορος για νομική αρωγή, αφού όπως ανέφερε δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόμου για κάτι τέτοιο.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Σώματος όρισε την 9η Οκτωβρίου 2017 για προγραμματισμό αναφορικά με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και για απάντηση στις κατηγορίες για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είναι μόνο μία από τις συνολικά 26 υποθέσεις που διερευνώνται από την Αστυνομία στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.