8 Σεπ 2017

Τετραπλό φονικό: Δια βίου φυλάκιση για τους Πένταυκα και Λόι


Ποινή δια βίου φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου στον Παναγιώτη Πένταυκα από την Αγία Νάπα και στο Σέρβο σωματοφύλακα Ντέγιαν Λόι για το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2016.

Το δικαστήριο τους έκρινε πέραν πάσης αμφιβολίας ένοχους στις κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, πρόσκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και κατοχής όπλων και πυρομαχικών.

Ο Πένταυκας κρίθηκε επίσης ένοχος στην κατηγορία του εμπρησμού.

Συγκεκριμένα η ποινή που επιβλήθηκε και στους δύο καταδικασθέντες είναι τέσσερις φορές δια βίου φυλάκιση, έκαστος.

Η διαδικασία διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πολύκροτη δίκη που αφορά ίσως το 2ο μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Κύπρο

Στις 23 Ιουνίου του 2016, στο εστιατόριο “Stone Garden”, έπεσαν νεκροί ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψηδιώτης, ο αστυφύλακας Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη, καθώς και ένας εκ των δραστών, ο Αλβανός Jani Vogli.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 6 συνολικά υπόπτων. Ένας ένας οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ομολόγησαν την εμπλοκή τους στη διάπραξη του εγκλήματος. Πρώτος ομολόγησε ο Χαράλαμπος Ανδρέου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή διά βίου φυλάκισης. Στη συνέχεια ομολόγησε ένας εκ των ηθικών αυτουργών. Ο 39χρονος Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Bennys, γνωστός στην αστυνομία για την εμπλοκή του στη διάπραξη και άλλων εγκλημάτων. Το κακουργιοδικείο Λάρνακας, επέβαλε επίσης διά βίου ποινή φυλάκισης στον “Benny”.

Στις 9 το πρωί, το κακουργιοδικείο αναμένεται ν’ ανακοινώσει την απόφαση του για τους κατηγορούμενους Παναγιώτη Πένταυκα, ιδιοκτήτη του υποστατικού TOGA-TOGA στην Αγία Νάπα, καθώς και στον Σέρβο σωματοφύλακα του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Φάνου Καλοψηδιώτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ο ισοβίτης Χαράλαμπος Ανδρέου, αναφέρθηκε στην εμπλοκή των κατηγορουμένων στη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας.

Ο ισοβίτης αποδίδει στον κατηγορούμενο Παναγιώτη Πένταυκα ρόλο μεσολαβητή, καθώς ισχυρίστηκε ότι ήταν το πρόσωπο το οποίο υπέδειξε τη διαδρομή διαφυγής των δραστών από το σημείο της εκτέλεσης του συμβολαίου θανάτου.

Όσον αφορά τον Σέρβο σωματοφύλακα, ο ισοβίτης ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της διάπραξης του εγκλήματος, ένας φρουρός του Φάνου Καλοψηδιώτη θα τους ειδοποιούσε και τη στιγμή των πυροβολισμών ο ίδιος θα βρισκόταν στην τουαλέτα. Ο μάρτυρας, μάλιστα, ανέφερε ότι ο “Bennys” θα λάμβανε μήνυμα στο κινητό του με την υπόδειξη “OK1», κωδικός ο οποίος θα καταδείκνυε εάν ο στόχος θα πήγαινε το συγκεκριμένο βράδυ στο εστιατόριο “Stone Garden”.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι, θα τους επιβληθεί άμεσα ποινή φυλάκισης, καθώς ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, καθώς και το αδίκημα του φόνου εκ προ μελέτης. Αδικήματα τα οποία επισύρουν διά βίου ποινή φυλάκισης.

Η απόφαση είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 9 το πρωί, ενώ αναμένεται ότι η αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι ασφυκτικά γεμάτη. Παράλληλα, θα ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.