27 Σεπ 2017

Στον αέρα βρίσκεται η διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας


Εκτός χρονοδιαγραμμάτων για ακόμη μια φορά, τίθεται το θέμα του ανοίγματος του οδοφράγματος στη Δερύνεια, χωρίς να υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα το ζήτημα αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Τα έργα που απαιτούνταν στις ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές, έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μερικούς μήνες, εντούτοις απομένουν αυτά εντός της νεκρής ζώνης. Αιτία της καθυστέρησης οι δικαιολογίες και τα εμπόδια που θέτει το κατοχικό καθεστώς και συγκεκριμένα η άρνηση του τουρκικού στρατού να μετακινήσει το φυλάκιο το οποίο δεσπόζει του δρόμου και στο οποίο το 1996 δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού. Το πρωί, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προχώρησαν στην ηλεκτροδότηση και την τοποθέτηση των στεγάστρων στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας που κατασκευάστηκαν δίπλα από το δρόμο.

Οι αρχές του ψευδοκράτους φαίνεται να συνδέουν το άνοιγμα του οδοφράγματος στη Δερύνεια με αυτό της Λεύκας.

Οι εργασίες που χρειάζονται στην περιοχή της Λεύκας θεωρούνται μεγαλύτερης δυσκολίας λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και περιβαλλοντικών παραμέτρων. Τα έργα οδοποιίας είναι μήκους πέραν των δυόμιση χιλιομέτρων ενώ μεγάλο μέρος της περιοχής είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Νατούρα 2000.

Πηγή: ΑΝΤ1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.