16 Σεπ 2017

Παραλίμνι: Ευγνωμοσύνη στην Αστυνομία εκφράζει η οργάνωση CABS


Ευγνωμοσύνη προς την Αστυνομία Κύπρου για την στήριξη και συνεργασία εκφράζει η οργάνωση CABS ( Committee Against Bird Slaughtering) με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, μεταξύ ακτιβιστών μελών της οργάνωσης και Ελληνοκύπριου σε αγροτική περιοχή στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης «άνδρας, ο οποίος χρησιμοποιούσε ξόβεργα στα δέντρα του περβολιού του, πυροβόλησε 7 φορές κατά ομάδας τεσσάρων διεθνών εθελοντών της οργάνωσης CABS που πραγματοποιούσαν έρευνα για να εντοπίσουν και να αναφέρουν στην αστυνομία παράνομα μέσα παγίδευσης πτηνών».

Η Abigail Cooper, 21 ετών εθελοντής από τη Βρετανία ανέφερε ότι «ο άνδρας πήγε στην καλύβα του για να πάρει το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «η αστυνομία επενέβη 50 λεπτά μετά την επίθεση και εντόπισε τον δράστη, ο οποίος όπως αποδείχθηκε, ήταν υποψήφιος του ΕΛΑΜ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Λίγα λεπτά αργότερα την ομάδα επισκέφθηκαν τέσσερα μέλη του ΕΛΑΜ για να συζητήσουν με τους εθελοντές».

Ο Alexander Heyd, Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης CABS ανέφερε ότι «ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφάλειά μας».

Προστίθεται ότι «η οργάνωση CABS «καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα μέλη του σε 24ώρη βάση σε περιοχές παγίδευσης των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου για να αποτρέψουν τις παράνομες δραστηριότητες και να προστατεύσουν τους εθελοντές».

Την ίδια πρόσκληση η οργάνωση απευθύνει «στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Υπηρεσία Θήρας», ενώ ο Γενικός Διευθυντής της CABS σημείωσε πως «έχουμε αναφέρει 21 τοποθεσίες παγίδευσης στην αστυνομία, στις οποίες έγιναν 7 συλλήψεις. Η οργάνωση επιθυμεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στην Αστυνομία Κύπρου για την επαγγελματική στήριξη και συνεργασία» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλείστε όπως αποφεύγετε απρεπείς λέξεις και εκφράσεις.